Windows 10


INFORMATIE – INFORMATIE – INFORMATIE – INFORMATIE

Windows 10 Upgrade
De afgelopen maanden hebben Windows 7 en Windows 8 gebruikers rechtsonder in hun scherm aanbod van Windows ontvangen om zich aan te melden voor een gratis upgrade naar Windows 10.
Wij hebben al vele malen de vraag gehad of het verstandig is om je hiervoor aan te melden.
Ons advies is om je wél aan te melden voor deze gratis Upgrade maar om te wachten met de daadwerkelijke installatie van deze upgrade.
Er zijn naar onze mening nog enkele onduidelijkheden waar we graag eerst een antwoord op zien van Microsoft.
1. Het is niet bekend of de Upgrade ook ongedaan gemaakt kan worden wanneer dat om welke reden dan ook zou moeten gebeuren.
2. Het is op dit moment nog niet bekend of er ook een installatie DVD beschikbaar gesteld wordt, eventueel als download.
Daarnaast bestaat natuurlijk altijd de kans dat er kinderziektes in de software zitten. Helaas heeft Microsoft hiermee in het verleden al verschillende keren d eplank misgeslagen en gingen upgrades vaak fout.
De upgrades worden een jaar lang gratis aangeboden. Namelijk tot 29 juli 2016. U heeft dus ruimschoots de tijd om even de kat uit de boom te kijken.

Technische opmerkingen
Windows 10 wordt gratis aangeboden, maar is gebonden aan de computer waarop de upgrade geïnstalleerd wordt. Wanneer essentiële hardware van de pc wordt gewijzigd, zoals het moederbord, zal Windows opnieuw moeten worden geactiveerd. In dat geval is de gratis Windows 10 activatie niet meer geldig.

Windows 10 wordt pas geactiveerd op uw computer als de upgrade volledig is voltooid. Een schone Windows 10 installatie is ook pas mogelijk als de computer de upgrade heeft uitgevoerd. Na de upgrade wordt namelijk de “licentie” actief.
Microsoft verstrekt geen Licentie certificaten (stickers) van het product. Wij adviseren u daarom de mail wisseling tussen u en Microsoft uit te printen en goed te bewaren, zodat u altijd een bewijs kunt overleggen dat u zich aangemeld heeft voor de gratis upgrade.
Vóór de daadwerkelijke upgrade plaatsvindt zal een controle worden uitgevoerd of uw programmatuur en instellingen geschikt zijn voor de upgrade. Deze biedt geen garantie, maar mogelijk wel inzicht waar u problemen kunt verwachten.

Alleen Windows 7 en 8.1 krijgen de mogelijkheid om voor een gratis upgrade. Windows XP en Windows Vista gebruikers zullen de upgrade moeten kopen. Windows 8 gebruikers dienen eerst de update naar Windows 8.1 te installeren voordat de gratis upgrade verstrekt wordt. Windows 8/8.1 RT gebruikers krijgen vooralsnog helemaal geen mogelijkheid om te upgraden naar Windows 10. Windows 8/8.1 RT is alleen geleverd op tablets waar Windows op draait.

Om de gratis upgrade te krijgen dient uw PC aangesloten te zijn op het internet en dient uw pc voorzien te zijn van de automatische updates van Windows.
Wij adviseren u met klem om altijd een back-up van uw bestanden te maken, dus óók voordat de upgrade naar Windows 10 wordt uitgevoerd.

Speciale Windows 10 Actie

Na het uitkomen van Windows 10 gaan wij natuurlijk uitgebreid bekijken hoeveel tijd we kwijt zijn, en hoe de upgrade in de praktijk gaat verlopen. Wij zullen daarna een speciale Windows 10 actie prijs maken, zodat u de upgrade zonder kopzorgen door een vakman kunt laten uitvoeren voor een vaste prijs!

Heeft u vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen!

Van der Wal Multimediaworld Spijt 17 Sint-Michielsgestel
www.multimediaworld.nl email: info@wal.nl